Ez a hason fekvő hátrahajló póz (bhujangasana) szintén tartásjavító hatással van a gerinc feszítő izmainak aktív részvételével.

Hason fekvő helyzetben helyezd a tenyereket a lengőbordák mellé, homlok a talajon. Lábak összezárva, lábhátat simítsd le a földre.

Köldököt húzd befelé, felfelé és a szeméremcsontot szorítsd le a talajba. Könyököket próbáld közelíteni egymáshoz.
Nyújtózz fejtetővel előre és belégzéssel emeld el a fejet, mellkast a talajtól. (Próbáld ki, hogy kilégzésre emelkedsz, gy a mellkas kiemelkedése nem korlátozódik a légző munkával.) Emeld el pár cm-re a tenyereket a talajtól, hogy megérezd a hátizmok munkáját. Majd visszahelyezve a tenyereket, ne vigyél rájuk súlyt, inkább mintha hátra akarnád húzni magad alatt a talajt, ezzel segítve a mellkas előre nyújtását. 

A gerinc melletti feszítő csoporton kívül a hátsó fűrészizom is segíti a hátrahajlást. Az egyenes és ferde hasizmok excentrikusan dolgoznak, hogy megtartsák az ágyéki görbületet. 

A karoknál aktívan dolgozik az elülső fűrészizom, a delta hátsó része, a kis görgetegizom, a tricepsz és az alkar csavaró izmai.

A lábakról sem feledkezhetünk meg, mert nem csak lazán fekszenek. A térdhajlító és nagy combközelítő feszítik a csípőt. A nagy farizom is segíthet a medence hátrabillentésében. A négyfejű combizom is aktiv, hogy a lábakat nyújtva tartsa.