Egy könnyebb hátrahajlás váll és mellkas nyitó hatásokkal. Haladóbb verziója a felfelé néző deszka póz.

Az asztal pózhoz gyere ülő helyzetbe. Lábak csípőszéles terpeszben, tenyerekkel támaszkodj meg magad mögött. Az ujjak nézhetnek hátrafelé vagy a sarkak irányába. Próbáld ki így is, úgy is. 🙂
Belégzéssel tárd a mellkast, nyújtózz meg fejtetővel majd kiégzésre emeld a medencét a térdek és a vállakkal egy magasságba. Lábfejek párhuzamosak, nagylábujj alatti talppárnát is told a talajba. A nyak a gerinc meghosszabbításában van, de ha a nyakadnak kellemes engedheted a fejet hátra. 

A nagy combközelítő és a térhajlítók felelősek a csípő helyzetének fenntartásáért. A négyfejű combizom excentrikusan feszül, az elülső sípcsonti izom pedig előre húzza a térdeket.

A rombuszizmok és a csuklyás középső része közelítik a lapockákat. A széles hátizmok, a delta hátsó része, a nagy görgeteg izom forgatják a kart kifelé. A tricepsz tartja nyújtva a könyököt és az alkar csavaró izmai is aktívak, hogy stabilan támasszon a tenyér a talajon.
Ez a póz a test elülső felszínét nyújtja meg. A négyfejű combizmot excentrikusan, a nagy és kis horpaszt, a hasizmokat, elülső nyakizmokat, valamint a mellizmokat. Hátrafelé forgatott ujjakkal még a bicepsz is nyúlhat.

A haladóbb variációjához lépkedj a lábakkal előre nyújtott helyzetig és szorítsd a talpakat a talaj felé. Itt már a hasizmok és a csípőizmok erőteljesebben bekapcsolnak, hogy megakadályozzák a túlzott ágyéki homorulatot. Ha a térdhajlítók gyengék, a nagy farizom túlműködhet, ő viszont a csípőt kifelé is forgatja, ami a csípő ízület, alsó háti szakasz terhelését okozhatja.