A középiskolás éveim alatt kezdtem el komolyabban foglalkozni a tánccal, két évig versenytáncoltam. Annyi időt és energiát nem fektettem bele, hogy profi legyek, de maga a tánc hiányzott így egy kis kihagyás után, folytattam a társas táncokkal, majd megismerkedtem salsával és a swinggel.

Bármilyen tánc is legyen, a hatásai megegyeznek. nézzük is:

Tánc (mozgás) közben endorfinok szabadulnak fel a szervezetben és a boldogsághormon előállításának eme formája egészségesebb, mint egy tábla csoki elfogyasztása. 🙂

Javítja a testtartást – nem lehet lógó fejjel és előreesett vállakkal táncolni. Emellett fejleszti a testtudatot, koordinációt is. A 3 dimenziós mozdulatok egyszerre erősítik és lazítják is a szöveteket.

A zenére, ritmusra végzett mozdulatok a mellett, hogy javítják a ritmus és egyensúly érzéket, remekül segítik a felgyülemlett stressz, feszültség leadását. Szorongás csökkentő hatása miatt terápiás kezelésekben is szokták alkalmazni.

Azon pedig nem érdemes görcsölni, hogy eltévesztünk-e egy lépést, vidám pillanatok alapjait adja, majd folytassuk tovább amikor tudjuk. 😉 (Megjegyzem, a szorongásra erősen hajlamosaknál ez komoly frusztrációt okozhat, nekik érdemesebb lehet egy lassabb tempójú haladás.)

Dinamikus mozgás lévén pedig fejleszti az állóképességet, megeddzi a szív-, érrendszert.

Szerencsére Pécsett több tánciskola és oktató közül is tudunk választani, swing, salsa, társas tánc, hip-hop. Mindenki megtalálhatja a saját stílusát.

A legvállalhatóbb kép a múltból (a menta szín már itt is megfigyelhető 🙂 )

Otthoni gyakorlásra pedig megismerkedhettek néhány alaplépéssel 🙂

Cha-cha-cha:

Salsa:

 

Keringő:

 

Kiemelt kép: Jonathan Vahsen