Mit jelent az, hogy viscerális terápia?

A belső szervek (viscera) mobilitását, keringésének javítását, adhéziók oldását segítő manuális kezelés.
Minden egyes belső szervünk egy kötőszövetes tokban helyezkedik el, a szerveket kötőszövetes szalagok tartják a helyükön. A szerveknek van saját mozgásuk (tüdő tágul-összeszűkül, bélmozgások, gyomorürülés, méh kontrakciók…). Ha egymáshoz képest nem tudnak akadálytalanul mozdulni, feszültségeket, fájdalmat okozhatnak.

Ha romlik egy szerv mozgása, keringése, romlik vele együtt a funkciója. Jöhetnek az emésztési zavarok, puffadás, székrekedés, bélproblémák, cikluszavarok, fájdalmas menstruáció, fogantatási nehézségek, asthma… attól függően melyik szervrendszert érinti az elváltozás.

Betegség, gyulladás, műtétet követően hegesedés következhet be a belső szerveknél, ami külsőleg akár nem is látható. De még ilyen drasztikus esemény sem kell, elég az ülő életmódra gondolnunk.
A legtöbb összenövés (adhézió) a medence szerveiben jön létre. Miért? Ülés közben a csípő hajlított helyzete, plusz a törzs előre hajlása következtében a szervek összenyomódnak, a hasűri nyomás megnő.

 Kép forrása: spacetoflow.com

Mozgásszervi fájdalmat (mely a mozgásterápiára nem javul) okozhatnak belszervi elváltozások. Például jobb váll-máj kapcsolata, kismedencei szervek és a csípő viszonya, illetve ha kétoldalt szimmetrikusan megjelenő panasz van (kétoldali térd- vagy könyökfájdalom), szintén eszünkbe juthatnak a belső szervek problémái.

A viscerális terápia több alkalmat foglal magában, mellyel a belső feszültségek oldódnak, a keringés és a szerv mozgása javul. Ehhez természetesen a páciensnek hozzá kell tenni a sok folyadék fogyasztást, megfelelő étrend összeállítását és a rendszeres testmozgást.

Ha úgy érzed ez a terápia Neked való lenne, itt tudsz időpontot foglalni az Atlas Gyógyközpontba.

Ha szeretnél többet tudni, a facebook oldalamon keresztül is felveheted velem a kapcsolatot!

Köszönet a fotóért Kevinnek!